torstai 6. huhtikuuta 2017

Viime hetken tunnelmia

Huomenna alkaa viimeiset päivät kampanjoida. Voin kertoa, että pahemman luokan vaalistressi on iskenyt. Jännittää, minkälaisia päätöksiä kaupungissamme jatkossa tehdään. Itselläni on myös todella kova palo jatkaa, ja päästä valtuustoon, jotta voin paremmin vaikuttaa asioihin.

Jos vielä mietit, annatko äänesi minulle, niin suosittelen tutustumaan Kokoomus Raision esittelyyni. Lisäksi täällä blogissa on ajatuksia ja taustaa tekemistäni aloitteista. Mikäli olen äänesi arvoinen, muista 136. Tänään juuri keskustelin ystäväni kanssa ehdokkaan valitsemisesta, valinta hyvien ehdokkaiden välillä on varmasti erittäin vaikea. Myös meillä Raisiossa on monta hyvää ehdokasta, joille kaikille haluaisi äänen antaa.

Tänään meillä oli Raision Kokoomuksen oma tapahtuma, missä lenkkeilemme yhdessä, jossakin päin Raisiota. Tänään yhdistimme tupa hyödyn, kävelimme tunnin Myllyn alueella, Kokoomus liivit päällä. Tämä teki hyvää, kaikin puolin. Huomenna minut näkee klo 17-19 välillä luultavasti K-Centerin, K-Tikanmaan tai K-Ihalan edessä.

Lauantaina klo 15 vuorossa on mahtava tapahtumamme vaalikarkkien sulatusjumppa Raision torilla. Tätä ennen, klo 14 alkaen on vaalikahvilamme liepeillä lapsille ongintaa. Tulkaa siis paikalle koko perhe, naapurit ja ystävät! Torilla tavataan! Aamupäivällä kierrän Raisiossa ja illalla suuntaan vielä jonkin kaupan eteen. Välissä on vuorossa pääsiäisoksien askartelua lasten kanssa. Illalla minun kampanjani hiljenee vaalirauhaan.


En ole vielä koskaan kampanjoinut vaalipäivänä, en aio tehdä sitä tälläkään kertaa. Vaalipäivän aamu menee tytön joukkuevoimistelun parissa ja iltapäivä lasten jalkapallossa. Lupasin viedä myös lapset kavereineen virpomaan, varautukaa Kaanaa siis pieniin noitiin J.Tällä kertaa äänestämme vasta vaalipäivänä, saa nähdä mennäänkö koko perheen voimin. Sunnuntai iltana onkin luvassa jännitystä ja vaalivalvojaisia. Sen jälkeen voi huokaista ja todeta, että ”kaikkeni tein”.  

tiistai 4. huhtikuuta 2017

Lupausten aika


Viime päivinä on lupauksia nähty enemmän kuin vuoden vaihteessa. Itse en lupaa tälläkään kertaa mitään konkreettista, lupaan jatkaa samaa linjaa, kuin mitä olen viimeiset ajat päässyt toteuttamaan.

Minulle on tärkeää, että jokaisella lapsella on hyvä olla, kotihoidossa, päiväkodissa ja koulussa. Tekeillä on aloite, jolla taataan kaikille päiväkoti-ikäisille lapsille yhdenvertaiset mahdollisuudet liikkua päiväkotipäivän aikana.

Aion jatkaa rohkeasti omaa vihreää linjaani, siihen kuuluu järkivihreys. Mitäkö on järkivihreys? Se on tekoja luonnon ja etenkin vesistöjen puolesta, ilman jokaisen puun halaamista. Lasten hyvinvointi ja järkivihreys liittyvät yhteen. Haluan että minunkin lapseni saavat nauttia puhtaasta luonnosta ja terveellisemmästä ravinnosta. Tästä aiheesta tein viime valtuuston kokouksessa aloitteen.

Haluan, että kaikilla on mahdollista tehdä työtä. Työllistämiseen on kaupungissa tulossa muutos. Aika näyttää onko se riittävä, vai tarvitaanko muita keinoja. Haluan myös selvittää, onko alempien päiväkotimaksujen tulorajoja mahdollisuus laskea, lapsen hoitoon vieminen ei saa olla työnteon este.

Raision imagon nostaminen on erittäin pitkäjänteinen työ. Pientä parannusta on lupailtu keskeisiin viheralueisiin, en kuitenkaan usko tämän riittävän. Etenkin läpikulkuteihin, kuten Nesteentien ja Pernontien varsille pitää tehdä jotain, vaikka kaupungin ja kolmannen sektorin yhteistyöllä. Yhden pienen aloitteen tein viime vuonna, liittyen markkinointiimme ja kaupunkilaisten osallistamiseen.

Tämän kauden olen istunut sosiaali- ja terveyspalveluiden lautakunnassa. Lautakunnan ja kaupungin asiat olivat minulle kauden alussa aivan uusia. Alkuun meni aikaa opetella täysin uutta asiaa ja toimintatapaa. Budjetti on olut tiukalla ja päätettävät asiat usein erittäin vaikeita. Kesken kauden saimme uuden sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan, Juha Sandbergin, joka on tuonut meille paljon uudistuksia. Kysymyksiä olen esittänyt kohtuullisen määrän. Yksi kysymyksistäni on yhä esillä, ”maksuton ehkäisy nuorille”.

Teknisessä lautakunnassa olin varajäsen vuoden 2016 loppuun saakka. Kokouksiin sain osallistua harvoin. Tämän vuoden alusta minut valittiin varsinaiseksi jäseneksi. Tässä lautakunnassa kysymykset esitetään pöytäkirjan ulkopuolella. Muutamassa kokouksessa olen ehtinyt kysymään ja tuomaan viestiä erittäin paljon, ja uskokaa tässä lautakunnassa juttua riittää loputtomiin. Puheenaiheena on ollut muun muassa päiväkotien sisäilmanlaatu, Kaanaan päiväkodin leikkipihat sekä Ruokorannan tien ja Kaanaantien risteys.

Valtuustopaikasta jäin viime vaaleissa viiden äänen päähän. Alku kaudesta olin neljäs varavaltuutettu. Vuonna 2013 sain silti olla usein paikalla. Seuraavina vuosina valtuutetut olivat aktiivisempia, eikä minua tarvittu kovin montaa kertaa. Vuoden 2017 alussa nousin toiseksi varavaltuutetuksi, syksystä saakka olenkin päässyt jokaiseen kokoukseen. Aloitteita olenkin tehnyt asioista, joille ei ole tapahtunut mitään, kun taustalla on yrittänyt vaikuttaa. Aloitteita voi lukea blogista tai Kokoomus Raision sivuilta.




lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kolme hukkaa


Olen lähtenyt mukaan ”kolme hukkaa-kampanjaan”, sen tarkoituksena on edistää kiertotaloutta kunnissa. Allekirjoittaneet sitoutuvat seuraaviin tavoitteisiin:

”- LÄMPÖ: Kartoitamme vuoden sisällä jo Suomessa vireillä olevat parhaat pilotit sekä käytännöt ja käynnistämme valtuustokaudella hankkeet, joiden avulla polttamalla tuotetun lämmön tarve supistuu vähintään viidenneksellä.

- RAVINNE- JA MATERIAALIHUKKA: Panostamme kierrätykseen sekä erityisesti elintarvikkeiden hukkajahtiin ja maatalouden ravinnevirtojen kiertoon siten, että ravinne- ja materiaalihukka pienenee vähintään - neljänneksellä.

- HUKKATILA: Muutamme kaavoitus-, rakennusmääräys –ja käyttötarkoituksen muutosten käytäntöjämme siten, että kiinteistöjen käyttöasteen lasku taittuu ja tyhjien toimistojen osuus kääntyy laskuun.”

Olen jo aiemmin perehtynyt Välke-hankkeeseen. Sen yksi kohta on ”vähähiiliset pk-yritysten ja kuntien cleantech-yhteishankintamenettelyt”. Tähän kuuluu muun muassa aurinkopaneelien yhteishankinta asukkaille, jolloin paneelien hankinta tulee edullisemmaksi. Helppo tapa tukea clentech-ratkaisuja kaupunkilaisille.

Eräs ryhmä on tehnyt aloitteen, että kisakylän kerrostalojen kaavamääräyksiin merkittäisiin energiamuodoksi maa- sekä aurinkolämpö. Ajatuksena hyvä, mutta en kannata noin tiukkoja määräyksiä. Näkisin että joku tulevaisuudessa avattava asuin alue voisi olla ”vihreä kylä”. Alueen määräyksissä voisi olla, että rakentamisessa/asumisessa tulee huomioida jotenkin ekologisuus. Jokainen saisi itse päättää toteuttaako tämän energiaratkaisuissa, jätehuollossa vai jossakin muussa.

Myös ”10 askelta kohti kestävämpää kuntaa” on myös asiakirja, jota tulee hyödyntää jatkossa. Tästä kohta 9. ”vesistöjen roskaantumisen ehkäisy” on erityisesti lähellä sydäntäni. Myös kohta 5. ”kestävä ruokatarjoilu ja ruokahävikin vähentäminen” on yksi tärkeimmistä, ja helppo toteuttaa kaupungissa. Tähän aiheeseen olen jo hieman puuttunut tekemälläni valtuustoaloitteella viime kokouksessa.